Искате да имате сайт, разгледали сте много сайтове – на конкуренти, на партньори и вече знаете какво искате?
Отивате в компания за изработка на сайтове, посочвате един сайт и казвате, аз искам моя сайт да е точно като този. Дали това обаче не е грешка?

От една страна ако имате сайт точно като нечий друг – губите своята индивидуалност. От друга страна досега опитът ми показва, че накрая все се оказва клиентът да получава каквото е казал, нооо да не е никак доволен.
По-лесно ли е да се посочи страница и да се каже махни това, махни онова от колкото искам на тази страница да имам точно тази информация подредена по точно такъв начин?
Оказва се че не.

Когато започвате работа по сайт най-важното е да седнете и да си зададете въпросите

Как ще опишете своя бизнес/компания на някого, който не знае за вашето съществуване?

Кое е уникалното във вашия продукт/услуга?

Какви са целите на уеб сайта? Към каква аудитория се стремите?

След това вече може да седнете с човекът/фирмата, който/която ще прави сайта и да изградите структурата на сайта, да подредите елементите – какво точно ще имате, къде точно ще се показва то.

Когато приключите работа ще видите, че е много по-различно когато всичко ви е минало през ръцете и сайтът Ви ще се окаже по-различен от този на конкурента, ще е създаден точно за Вас и Вашата аудитория.

Със сигурност резултатът ще е много по-добър когато кажете в детайли какво искате вместо искам като това, но нека махнем тук, там и на още 5 места текстове, картинки и други елементи

Posted in CSS