Blog

Искам сайт като този…

Искате да имате сайт, разгледали сте много сайтове – на конкуренти, на партньори и вече знаете какво искате?Отивате в компания за изработка на сайтове, посочвате един сайт и казвате, аз искам моя сайт да е точно като този. Дали това обаче не е грешка? От една страна ако имате сайт точно като нечий друг –

Изработване на нов сайт – какво да очаквате

Когато ми се обаждат клиентите често започват с думите „Аз нищо не разбирам от тези неща“. По тази причина ще напиша някои кратки неща, които ще Ви улеснят при избора на изпълнител за Вашия уеб сайт. Какво се очаква от Вас Първото и най-важно нещо е да изясните сами за себе си защо искате сайт,

16 окт. 2018
/

YouTube video background

За раздвижване на страницата можем да ползваме видео като фон на цялата страница или определена секция от нея. Ето как с може да се сложи за фон клипче от youtube.

14 февр. 2017
/

Стилване на input type=file

След дълго затишие дойде време да напиша нова статия. Надявам се да помогне на някой при стилването на input type file, защото всички знаем, че този тип полета не могат да се стилнат просто със css. Налага се да се използват някои трикчета.

Голяма начална буква на параграф – :first-letter

Този път ще покажа нещо съвсем елементарно – как се прави голяма първа буква на параграф, нещо което по-често се ползва в печатните медии, но понякога може да ви свърши работа и в web.

front-end developer?

Прави ми впечатление, че има доста професии за които хората се изказват с пренебрежение. Напоследък чух и няколко изказвания за front-end developer, които бяха изпълнени с насмешка и затова реших да напиша статийка по въпроса.

08 юли 2010
/

CSS смяна на картинки

Днес прочетох статията за CSS Image Switcher на Chris Coyier. Примерът е страхотен, но поводът да напиша пример подобен на неговия е, че в практиката много често такава смяна на картинки се прави динамично.

05 мар. 2010
/

Magento plugin-и

Искам да представя 2 плъгина за Magento, за които смятам че са доста полезни.

25 февр. 2010
/
Design To HTML by Стайл нет