Blog

YouTube video background

За раздвижване на страницата можем да ползваме видео като фон на цялата страница или определена секция от нея. Ето как с може да се сложи за фон клипче от youtube.

14 февр. 2017
/

Стилване на input type=file

След дълго затишие дойде време да напиша нова статия. Надявам се да помогне на някой при стилването на input type file, защото всички знаем, че този тип полета не могат да се стилнат просто със css. Налага се да се използват някои трикчета.

Голяма начална буква на параграф – :first-letter

Този път ще покажа нещо съвсем елементарно – как се прави голяма първа буква на параграф, нещо което по-често се ползва в печатните медии, но понякога може да ви свърши работа и в web.

front-end developer?

Прави ми впечатление, че има доста професии за които хората се изказват с пренебрежение. Напоследък чух и няколко изказвания за front-end developer, които бяха изпълнени с насмешка и затова реших да напиша статийка по въпроса.

08 юли 2010
/

CSS смяна на картинки

Днес прочетох статията за CSS Image Switcher на Chris Coyier. Примерът е страхотен, но поводът да напиша пример подобен на неговия е, че в практиката много често такава смяна на картинки се прави динамично.

05 мар. 2010
/

Magento plugin-и

Искам да представя 2 плъгина за Magento, за които смятам че са доста полезни.

25 февр. 2010
/

Magento – Показване на страниците в менюто

От скоро се наложи да се занимавам малко с Magento писане на тема, и някои други настройки. По тази причина реших да започна да записвам различни неща свързани с настройването на Magento, които ми се е наложило да търся. Надявам се да си помогна за евентуални бъдещи проекти за електронен магазин на Magento, а току

10 февр. 2010
/

Как се прави сайт

Тези дни ми се случи една донякъде забавна историйка (или поне ми се иска да я гледам от тази и страна), която реших да разкажа.

17 ян. 2010
/
Design To HTML от Стайл нет